Zindelijkheid

Zindelijk maken is één van de eerste grote uitdagingen als je een pup in huist krijgt. Ze hebben nog maar een klein blaasje en kunnen het nog niet zo lang ophouden. Daarnaast weten ze ook nog niet waar ze bij jou wel en niet mogen plassen. Wordt nooit boos op je pup! De pup kan en/of weet gewoon nog niet beter.

Ga in het begin heel vaak met je pup naar buiten naar een stukje gras. Blijf op één plek staan totdat hij/zij geplast heeft. Beloon de pup met een ‘’goed zo’’ een aai over de bol en een brokje of koekje. Daarna ga je pas een stukje lopen. Al snel snapt je pup waarom jullie naar buiten gaan en wat er van hem/haar verwacht wordt op het gras.

Herhalen

Na de wandeling en even lekker spelen en knuffelen gaat de pup lekker een half uurtje met een fijne knuffel uitrusten in de puppy ren. Als je hem/haar uit de puppy ren haalt, ga dan weer als eerste naar buiten naar het gras en wacht weer totdat hij/zij geplast heeft.

Dit herhaal je zo vaak mogelijk per dag. Hoe vaker je dit doet, hoe kleiner de kans op ongelukjes en hoe sneller je pup zindelijk zal worden.

Sommige pups plassen nog weleens in huis als het spannend is. Ze zijn dan eigenlijk al wel zindelijk, maar als ze heel enthousiast zijn kan het gebeuren dat ze wat laten lopen. Dit gaat vanzelf over als ze wat ouder zijn. Word nooit boos op je pup!